Novi Sad
12.02.2011.
12:24 > 12:59
Konkurs Radosnog detinjstva za zapošljavanje 150 novih radnika trebalo bi da bude objavljen krajem februara ili početkom marta.
  • DRAGO

    05.09.2011 12:27
    NEMA LEBA BEZ MOTIKE
    NEMOGU DA VERUJEM DA JE OVA DRZAVA NISKO PALA STO SE ZAPOSLJIVANJA TICE U ZABAVISTAMA,AKO NISI U JEDNOJ PARTIJI KOJA TRENUTNO VLADAMONDA NISTA OD POSLA A DA BI DO POSLA SE DOSLO TREBA DA SE TUTNE PAR STOTINA HILJADA EURA KOJA JE JAVNA TAJNA,STA SE DESAVA SA ONIM LJUDIMA KOJI SE VERNO UCILI I DALI SVE OD SEBE DA BI DO POSLA DOSLI,TO NIKO NEGLEDA I NEVIDI,USTVARI SVE SE TO ZNA ALI TREBA PAR STOTINA EUR,DA BI RADIO,STA ONAJ KOJI TO NEMA,TREBA DA SE UBIJE,TAKO JE I U VRBASU TRENUTNA SITUACIJA,KATASTROFA,TOTALNA,BRUKA I SRAMOTA STA SE RADI,SVI OBECAVAJU DA CE BITI BOLJE A U STVARI SVE NAM JE GORE I GORE,PA SE SAMO PITAMO DOKLE VISE???????????????
  • gordana godunc

    26.05.2011 13:55
    sve za decu
    nadala sam se penziji ali promenom zakona vidim da ce mene deca cuvati sto znaci draga omladino da skoro necete poceti zaradjivati za nemilosrdne racune lepe nam drzave...samo da znate i niste puno izgubili jer i kada kojim slucajem dobijete posao u grupi vas ceka dva puta veci normativ od proisanog sto je i logicno,neko mora zaraditi za sva ta pusta izmisljena radna mesta.ako vam se slucajno zavrti u glavi od tolike dece za koje nemate ni krevet ni stolicu ni dva cm kvadratna znajte da je sve u interesu zaposljavanja mladih,elem blago vama.dodju tu razno razni klinci preko veze a potom su nezadovoljni uslugom,guzvom,hranom i cime sve ne za "cirka"2000 din.vazno je sacuvati socijalni mir i biti na liniji.da ne duzim,draga skolovana omladino...trazite liniju dok se nije pokidala
  • x

    08.03.2011 08:28
    z
    da li neko zna kome se daju pare?nemoguce da se nose direktoru u ruke!?
  • Alibaba

    27.02.2011 13:21
    aktuelno
    Svaka čast,kod vas je sve lako,ali ne ide to baš tako.Svi nešto kukate,i uvek jedno isto ne valja hrana ,ne valjaju vaspitači...pa koliko platiš toliko se klatiš...A što se tiče ovih drugi stvari nije sve kako izgleda.
  • 19.02.2011 09:17
    normalno da se zaposljavaju one koje su na zamenama, ali nije normalno da si kod njih u kadrovskoj 10 godina prijavljen da bi da radis, imas iste papire kao i neko drugi, a ne zovu te na zamene nikad posto nisi hteo da im platis. a u medjuvremenu je bilo zamena i zamena.
    a naravno logicno je da se placaju putni troskovi familiji iz Vrbasa,a ne da se zaposaljavaju oni vaspitaci kojima bi mozda samo pokaznu kartu za gradski autobus platili. pa na putne troskove im ode jos jedna plata.
    a slazem se sa vama Jano da su nam "jako" potrebni bili ti komunalni policajci sto vode racuna o nasem zdravom zivotu. a sto se hrane tice za decu u vrticima, tu je sad pitanje ko ne moze da je obezbedi, grad ili gospodin koji se pominje ovde. cinjenica je da niko od nas verovatno nije upoznat koliko i kada, i da li uopste grad placa Radosno Detinjstvo.
  • Jana

    18.02.2011 20:41
    Sredite se, zene!
    Ako je unazad godine i dve nadzidano dosta vrtica i napravljen Guliver i slicni (a malo ih je koji nisu nadogradjivani ), morali su za te grupe dece, primljene, vase i nase, biti primljene na odredjeno vaspitacice. Kako im grad ne da dozvolu da se zaposle za stalno, a neko mora da radi, normalno je da se mlade zene zaposle na odredjeno i da cekaju dozvolu grada da ih R detinjstvo moze primiti za stalno. Zasto bi primili druge, a ne njih, koje vec rade?Znaci, direktor je po potrebi popunjavao radna mesta, vecinom novootvorena, grad nije imao, navodno para, a tek sada im dozvoljavaju da raspisu konkurs. Tako ja gledam. A grad nema za hranu deci, a uvodi policajce komunalne da nas juri ako pusimo na javnim mestima ili ne cistimo sneg. Nek se nose...
  • Valentina

    18.02.2011 18:33
    Volim i ja vas
    Ja na sve to kazem Volim i ja vas. Puno price a ni a od akcije. Sve se zna ali se nista ne preduzima. Pitanje:Zasto? Zato sto je covek umrezen sa svima u gradu. Zasto menjati konja koji dobro trci? Meni je zao g. Samardzica. Dok se svi izredjaju ostaje malo nade za uzivanje. Zbog toga ga ne bih kritikovala vec zalila. Treba sve stici i postici. U njegovim godinama to bas i ne ide najbolje. Ostace on tu jos jedno vreme a onda ce otici da se brcka u Tivat u sopstvenom hotelu i reci ce nam svima Volim i ja vas!
  • 18.02.2011 07:10
    Majita - Anonimus nema pojma
    ovde ima vise njih koji su potpisani kao anonimus, Anonimus - bez potrebe za vrticem ovo nije bio moj komentar.
  • Nena

    18.02.2011 06:18
    Ala svasta pricate!
    A cija su deca koja ce biti zaposlena? Dal moje dete ili vase, vazno je da radi, a i kako god da se desi, neko je zaposlen.
  • Majita

    17.02.2011 19:36
    Anonimus nema pojma
    anonimus lupa kao niko! za užinu nikada nije bio sir sa hlebom! svoje unuče neka zabavlja sam!
    i ''da li'' se piše odvojeno!!
    ''da li zbog škole, ili ne znam čega ali ti nisu dali hleb na dvorištu''
    :)))
  • ja

    17.02.2011 09:09
    ako su svi tako strucni i nemaju sta da kriju sto lepo na sajtu RD ne stave sva imena tih koji rade sa sve kopijama diploma skola koje su zavrsile, pa da roditelji mogu da vide ko se brine o detetu, i onda ne bi bilo nikakvih pitanja ko je kako dosao do posla.
  • ja

    17.02.2011 09:02
    UŽAS
    Niko od nas ne priča ono što ne zna, samim tim što razumeš naše ogorčenje, jasno mi je i da znaš kako dotični posluje.
    Konkurs izađe u listu POSLOVI i listu DANAS, tačno je da odnosimo diplome i potrebnu dokumentaciju u kadrovsku službu ... al nas niko nikad nije pozvao da radimo.. već smo dobili obaveštenje da nismo primljeni .
    Ne jednom dobijem odgovor da je konkurs pro forme i da prolaze oni koji su na zamenama, a kako su do zamena došli svi znamo .
    Nažalost sa tim zakonom iz 2009 mnoge spremačice su postale vaspitačice , meni se javi da ti kažem ko je u kom objektu i koliko stručan .
    2006 mi je traženo 5000 eura, a pre dve godine je moglo i 3000 e.
    Tužno je sve to .
    Nek Larisa pozove dotičnog u emisiju , jedan od uslova da dođe će biti da se ne uključuju slušaoci ... da mu se ne bi reklo sve i svašta..
    Smešni su kad kažu , blokirale su nam se linije od poziva ili imamo toliko toga da kažemo ... pa ne uključujemo slušaoce :O)
    Pozdrav tebi NN , nažalost nemaš pojma
  • Novosadjanka

    16.02.2011 19:37
    Meni licno je taj isti Samardzic trazio 3000 eura u zamenu za posao! Javna tajna je da bez veze ili novca nema sanse da dobijes posao. Sramota!!!
  • 16.02.2011 12:57
    NN - Anonimus odgovor
    da se ne natezemo vise
    ja govorim o patronaznoj sestri koja dolazi da obilazi decu i koja je zaposle na u radosnom a ne o sestrama u jaslama, i ne mislim da mi je dete jedino u vrticu, i nikad to nisam ocekivala od njih, i ja sam nekad isto tako isla u iste te vrtice, i ne bi ni decu upisala tamo da ocekujem da neko titra samo mojoj deci, lepo bi platila nekog da ih cuva.
    i nisam uopste ogorcena, cak sta vise jako sam zadovoljna vaspitacima sa kojima sam u kontaktu, i smatram da ih ima dosta dobrih, al da ima i onih kojima nije mesto tamo gde su, a ovde se o tome radilo.
    i ne razumem zasto se VI nalazite prozvani u celoj prici. a imam dosta prijateljica koje rade ili su radile na zamenama u vrticima kao vaspitaci
  • NN

    16.02.2011 10:23
    Anonimus odgovor
    To nisu patronazne sestre,to su sestre-vaspitaci i sve imaju zavrsne bar srednju skolu smer sestra-vaspitac.Radila sam u najmanje 7 vrtica,jer su me prebacivali iz jednog u drugi i sve su imale zavrsenu navedenu skolu,a one koje nisu imale osgovarajuci smer morale su ili da se prekvalifikuju ili su smenjene...taj zakon je izasao 2009. godine u novembru.Tako da ne znam zasto si tako ogorcena.Sa roditeljima je jako tesko izaci na kraj jer svi misle da je njihovo dete najbolje i jedino u vrticu.
  • 16.02.2011 09:25
    NN - Konkurs
    ja nisam rekla da nema onih koje su zavrsile i strucne, znam slucaj kome su trazene pare da se zaposli, a ima zavrsenu i visu i fakultet, to sto si ti slucajno prosla na konkursu ne daje ti za pravo da kazes da se samo tako prima....
    a sto se strucnosti tice ima vas svakakvih tamo. takodje su mi deca u jednom od vrtica, ja sam vaspitacicama jako zadovoljna, i odlicne su ne samo one kod moje dece, nego i mnoge druge, s obzirom da su mi deca uvek u dezurnoj sobi, znam ih sve u vrticu..znaci ni to se nije odnosilo na sve vaspitace. odnosilo se na neke, kojih ima.
    recimo po meni patronazna sestra bi trebala da ima makar minimalno znanje medicine, i da razlikuje odredjene stvari, a ne da se njakaju roditelji sa posla zbog svake gluposti. ja jako brinem za zdravlje svoje dece daleko vise nego sto bilo ko u vrticu brine za moju decu.
  • NN

    15.02.2011 19:26
    Konkurs
    Konkurs izadje u listu danas...javno i tada se odnose diplome i ostala dokumentacija...to sto pricate su gluposti jer ste ogorceni i ja vas razumem.U vrticu nema ni jedno nestrucno lice bez diplome najmanje vise skole a sada po novom 70 % vaspitaca ima zavrsenu i visoku skolu jer su bili prinudjeni da zavrse ili im sleduje otkaz...tako da vas molim da ne pricate ono sto ne znate...srdacan pozdrav...
  • 15.02.2011 11:16
    anonimus2
    Nije vise udarna vest, i nije na prvoj strani, ali moram rec sledece, slusam radio Tuluz Fr.koji objavljuje oglas, tj Gradska upara, oglasom se traze vaspitaci,za njihove skolice, nase zabaviste i jaslice....onda nesto mislim, al su oni daleko od nas, traze vaspitace preko javnih gllasila, a mi lepo znamo ko je strinina cerka,kakvi su joj kvaliterti i nema tu nikakvog probnog rada, zato je valda radno mesto da se ljudi nauce raditi
  • 15.02.2011 06:22
    niko nije ni pominjao da je lako ili nije lako, i niko ne kaze da nije neko dobio posao bez veze, al je cinjenica da u vrticima rade oni kojima tamo nije mesto, dal zbog skole, dal zbog toga sto im se odavno ni ne radi, pa ne rade nista sa decom...
  • NN

    14.02.2011 20:50
    :)
    Ja ne znam zasto ste svi tako ogorceni,da li mislite da je lako doci do posla u bilo kojoj drugoj firmi,ne samo u PU...nije tacno to sto govorite.Ja sam bez ikakve veze na konkursu redovnom dobila posao...pa vi i dalje pricajte :)
    Pozdrav
  • ja

    14.02.2011 14:53
    šta ti nije jasno Alibaba ?
    Koji dokaz je potreban ?
    Taj da vaspitačice iz Novog Sada samo uz debelu vezu mogu da rade posao za koji su se školovale.
    Da je skoro celo osoblje u vrtiću "BUBAMARA" na Klisi iz opštine Žabalj.
    Da je glavni vaspitač u vrtiću "Zlatna ribica" :O)direktorova gospoja zbog koje se razveo .
    Odličan naziv za vrtić , možda s razlogom :O)
    Da ima dva šofera, od kojih je jedan višak u nekoj firmi i kod njega je na platnom spisku dok ne ode u penziju. A kako mu ne treba , uživa na vikendici koju je podigao na Fruškoj gori od vaših para.
    Da su izmišljena zanimanja kako bi pogurao što više svojih da nikad ne ode sa vlasti , ustoličio se ko Sloba :O(
    A da ne kažem koliko ima neškolovanih i ne stručnih .
    Da ne ređam , ima dokaza koliko hoćeš samo nikog ne zanima , nažalost.
    Nestrpljivo čekam dan kad će se sve razotkriti i kad ću čuti da je smrad u zatvoru !!!
  • alibaba

    14.02.2011 13:57
    aktuelno
    Moram priznati da nisam čuo većih budalaština.Pre nego što nekog optužite morate imati dokaze,inače je sve ovo ,,mlćenje prazne slame".Elem,hoću da kažem svi nešto pričaju a niko ništa ne preduzima,i ko nam je kriv.
  • ann

    14.02.2011 09:07
    imam dva deteta u vrticu, i nismo imali nnekih vecih problema sa vaspitacima, mislim sve zamerke koje smo imali smo resili direktno sa njima. hrana je stvarno katastrofalna i to je sve vec poznato. mi smo recim najvise problema imali sa patronaznom sestrom, za koju iskreno sumnjam da ima bilo kakvu medicinsku skolu, a brine o zdravlju dece. pitanje kako je i ona primljena tamo, al i to je vec poznato kako se primaju zaposleni.
    imam drugaricu koja je zavrsila i visu i posle fakultet taj za vaspitace, radila je par puta neke zamene od po koju nedelju, dolazila u kadrovsku u radosnom detinjstvu, ovi joj kazu samo vi cekajte zvacemo vas...i nikad je nisu ni zvali. to traje vec jedno 7-8 godina ako ne i vise kako im odlazi non stop tamo. verujem da ima puno takvih kao sto je ona, zato sto rade ovi koji imaju par razreda osnovne i kurs....
  • damirprc

    13.02.2011 22:19
    jel se ovaj opet razvodi???
    min 2000e x 150 ljudi = novi stan / kuĆICA za novu gospoju??? malo li je na ovu skupoću?
  • Matori

    13.02.2011 17:12
    Ma da..
    Direktor ove ustanove, Borislav Samardžić, kaže za Radio 021 da će prednost imati oni koji već rade u Radosnom detinjstvu. Kakav je to konkurs kad 'e prednost imati radnici koji vec rade, Jel` to ima 150 radnika koji rade ne prijavljeni , na probnom radu?
    Pre svega kako je jadno i davati bilo kakav komentar kad svi znamo da je potrebno minimum 2000 Eura da bi se zaposlio u ovoj ustanovi, a taj covek i dalje vlada li vlada.Kao da ce nasi komentari bilo sta promeniti.A to ce potrajati ukoliko ne razjurimo ovu bagru od vladajucih stranaka i opozicije.
  • Stasa

    13.02.2011 11:18
    Sad ga preteraste Anonimus
    To za hranu je tacno, potvrdjujem, jako su im slabe porcije u poslednje vreme, ali ja zaista nemam problema sa vaspitacicom svog deteta koje ide u zabaviste. Ona je jako pozrtvovana i sama sa skoro 30 deteta, kako biste se Vi snasli u toj situaciji? To uopste nije lak posao ( a koji jeste ),profesor sam i znam, razumem.

    Mozda je u pojedinim vrticima ( kako rekoste ) takvo stanje, ali u svim - ne zasigurno. Po meni je, kad god odem u taj vrtic po cerkicu, odnos vaspitac-dete fenomenalan. Takodje cujem i od prijateljica da su prezadovoljne vaspitacima i u drugim ustanovama; o losoj hrani cemo neki drugi put.

    Bilo kako bilo, zaposljavace se veze, cak i one koje su juce zavrsile skolu, nece im biti prvi, a ni poslednji put da takve prime.
  • 13.02.2011 07:03
    bez potrebe za vrticem
    nastavak...kada je lepo vreme, vaspitaci izvedu stariju decu u dvoriste, potom deca jure, sasma OK to su deca, ali ih "strucno" osoblje i ne gleda, u dvoriste zabavista svako moze uci,te tako za vreme uzine deca na dvoristu dobiju uzinu, a tada se nadju i poznanice sa svojom deco i njihova deca dobiju uzinu a uzina,sacuvaj Boze,..istina je moja unuka od 2 god, je zelela da se igra sa decom i to bas u vreme uzine i sta mislite i moja unuka je stala u red kako bi dobila zemicku namazanu sa nekim vrlo losim namaznim sirom i jos je dobila solju caja...inace moja unuka je bila gost kod mene i ne zivi u Srbiji...deca ko deca valjaju se po travi, puze po njoj,a pre i posle jela treba ruke prati izgleda da niko nije cuo za to... inace u to zabaviste po zavrsetku moze svak uci i to sa svojim kucnim ljubimcima... u vecini zabavista je takav odnos deca-vaspitac-prijatelji molim vas objavite u celosti komentar, to je ISTINA
  • 13.02.2011 06:50
    bez potrebe za vrticem
    Po izjavi glavnog vladajuceg u nasem vrticu ima dosta vaspitaca sa licencom i koji su prosli pripravnicki staz i oni imaju prednost, OK ali da bez pripravnickog staza necee se moci zaposliti, r to je drugo.kako mladi vaspita i kada ce se isti takav zaposliti, jer zna se da mladi moraju bar 3 meseca da rade kako bbi prosli"obuku" posle zavrsene strucne skole...to znaci da vise se niko NE SKOLUJE jer djabe im skole kada NE MOGU raditi...i to kaze javno,koju sam big bos ima kada je na celu te ustanove, politico-stranacku a tek koji ce biti primljeni hajd podelite broj dece sa brojem vaspitaca, ne da je dovoljno tih 2 hilj nego jos bar 1OOO bi trebalo da bude kako bi opravdali cenu vrtica i kako bi stvarno tada raddili ovako deca su ipak prepustena sama sebi, svaki dan gledam odnos vaspitaca prema deci....
  • RODITELJ

    12.02.2011 22:03
    ŠTA SE ČUDITE KAD JE TAKO SA DS I G17,PA I OVI MANJI VIDELI ŠTA RADE OVI NA VLASTI.UGLEDALI SE...
  • Deleteboy

    12.02.2011 17:30
    5000e
    Javna tajna je da ide i do 5000 za posao u Radosnom detinjstvu. A kako kaze drug `Komisija` prvo SPS, pa rodbina i koverta pa tek onda ostali tj. niko.

    Ala ce ovde da radi policija jednog dana
  • roditelj

    12.02.2011 13:18
    eventualno
    ako neko od moje rodbine ostane bez posla - rece g-din Samardzic i popuni upraznjeno mesto. Radosno detinjstvo ce proci kao kolubara ako ovaj lik jos malo ostane direktor.
  • komisija

    12.02.2011 12:59
    Pozivaju se sve vaspitačice da se učlane u SPS a potom da obave razgovor sa kadrovskom komisijom u vezi sa uslovima dobijanja posla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna